Ami a tányéron, az a hajunkon

Ami a tányéron, az a hajunkon

Tudtátok, hogy amit megesztek, annak nagy hatása van a haj minőségére is?

Kezdjünk bele tehát étrendünk változtatásába. Ha szép, erős és egészséges hajat szeretnénk, nem lesz elegendő a sampon, kondícionáló, hajpakolás, olajok és más hajápolási újdonság. Belülről kell kezdeni – a táplálással. Az amit a tányérunkra teszünk a hajunk minőségén is meglátszik. Tehát felejtsük el a túlzott mennyiségű cukor, fehér liszt, zsíros és sós fogyasztását és engedjünk zöld utat a minőségi étkezésnek.

 

Folyadék bevitel

A kevés folyadék bevitel hajunkra is hatással van, szárítja azt. Nem kell erővel több liter vizet meginni, egészítsd ki étrended olyan ételekkel, amelyek elegendő vizet tartalmaznak ahhoz, hogy a test és ezzel együtt a haj is hidratált legyen. Például a gyümölcsök közül nagyszerű a dinnye, eper vagy grapefruit. A zöldségek közül jól hidratál a cukkini, brokkoli, paradicsom, retek vagy uborka. Mindenki saját magán érzi, mikor olyan, mint a sivatag és mikor van rendben.

Tipp: Felélénkülésre és a hajhullással való harcra készíts otthon csalánteát. A csalánleveleket öntsd le forró vízzel, általában 1:2 arányban és 5 percig hagyd állni. Szűrd le és kész a tea. Esetleg egy kis mézzel ízesíthető.

A vitamin és C vitamin

Eper, répa, batáta, mangó, barack, kiwi, kelbimbó, tök vagy paradicsom segít a haj rugalmasságának megtartásában és hatékonyak a korpásodás ellen is. A C vitamin az egyik leghatékonyabb antioxidáns, mely támogatja a haj növekedését és megállítja a hajhullást, őszülést, a száraz és töredező haj kialakulását.

 

Omega 3 zsírsavak

Tízóraira csomagolj be diót, tökmagot, avokádót, ebédre készíts lazacot, pisztrángot vagy tonhalat. Nekik köszönhetően a haj rugalmasabb, tápláltabb lesz és kevésbé töredezik majd.

„A C vitamin támogatja a haj növekedését, csipkebogyóban vagy brokkoliban is megtalálható.“

B vitaminok

Búcsút inthetünk a matt és töredezett hajnak. Iktass be étrendedbe banánt, diót, tejet, halakat, gabonaféléket, tojást, csirke vagy pulyka húst. A B vitaminok még a haj őszülését is megakadályozhatják, támogatják a haj növekedését, megállítják a hajtöredezést és lassítják a hajhullás folyamatát.

 

 Magnézium

Már Popeye a tengerész is tudta, hogy spenótot enni kell, hogy egészséges és erős legyen. Neki nem segített a hajnövekedésben, de nekünk segíteni fog. Főleg ha a spenóton kívül beiktatsz étrendedbe kesu diót, mandulát és lencsét is.

 

Cink

A haj egészségéért a megfelelő mennyiségű Cink is felelős. Legyen a tányéron tojás, zab, csicseriborsó, csirke vagy marhahús. A Cink hiánya a testben hajhulláshoz vezethez és a haj jobban töredezik majd.

Vas

A Vasnál figyelni kell a felszívódásra. A vasban gazdag ételeket érdemes olyan ételekkel tálalni, melyek C vitaminban gazdagok. Például babsaláta paradicsommal és citromlével. Vagy zabkása eperrel. Vasat tartalmaznak a húsok és a sötét leveles zöldségek is.

 

Vitamin komplex

A változatos étrendet étrend kiegészítőkkel is kiegészítheted, melyek vitaminok, ásványi anyagok és más hatékony összetevők komplex összetételét képezik és segítenek az egészséges haj elérésében. Például a Bloom Hair vitaminok tele vannak Biotinnal, Szelénnel, Cinkkel, A, B, C, D vitaminokkal, Hialuronsavval és kókuszvíz kivonattal is. Ezen felül GLUTÉN ÉS LAKTÓZ MENTESEK, NEM TESZTELTÉK ÁLLATOKON és választhatsz a kapszulák és gumicukrok közt.

Vissza a blogba